vrijwilligers en functies

Intermediairs
Intermediairs zijn ons gezicht naar de gezinnen die een beroep op onze hulp doen. Zij gaan op pad om het gezin waarvan het kind is aangemeld te bezoeken. Een deel van hun taak daarbij is om te bekijken of de hulpvraag terecht is en zo ja, welke hulp geboden kan worden. Er wordt rapport opgemaakt, waardoor het bestuur in staat is een beslissing te nemen.
Intermediairs doen ook de voorzieningencheck. Daarbij wordt gekeken of gevraagde hulp niet al door een andere instantie of de overheid wordt ingevuld. In die voorkomende gevallen verwijzen zij daarnaar door. Belangrijk is echter in het gesprek ook andere dan de specifiek gevraagde hulp te bekijken. Vaak kan dan worden doorverwezen naar bij voorbeeld voedselbank, kledingbank, fondsen of andere instanties.

Intermediairs zijn betrokken mensen met kennis van zaken die toch afstand kunnen houden. Die kennis wordt opgedaan in speciaal door en voor Leergeld ingerichte cursussen.

Coördinator
De coördinator is het draai- en angelpunt in de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan de kantoormedewerkers en de intermediairs.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door het bezoeken van deze website gaat u akkoord met de voorwaarden. Meer informatie over cookies vindt u hier.